Week 19 - ontmannelijking door angst

Waar ben jij bang voor? Wat legt je lam? Week 19 gaat over ontmannelijking door angst.

Inspiratie voor bij dit hoofdstuk.

Tips tegen angst (bron: http://www.christiananswers.net/dutch/q-eden/anxiety-dut.html – januari 2014)

▪       ZONDE IN JE LEVEN – Soms zijn vrees en angst het gevolg van zonde en schuldgevoel. Als je zonde hebt begaan of iets verkeerd hebt gedaan, dan is het logisch dat God en je geweten proberen jouw aandacht te trekken. Je moet je bekeren, je zonden belijden, Gods vergeving zoeken en alles in orde maken.

▪       SLAAP – Een mens heeft over het algemeen genomen 8 of 9 uur slaap nodig. Slaaptekort kan angst doen toenemen. Zorg dat je genoeg rust krijgt. Als je niet kunt slapen, dan kun je Gods hulp daarvoor inroepen of een dokter raadplegen.

▪       WEES REALISTISCH – Veel mensen worden angstig en bang over dingen die waarschijnlijk nooit zullen gebeuren. Relax. Focus op vandaag. Leef het leven een dag tegelijk.

▪       LUISTER naar ontspannende, rustgevende muziek. Er is veel prachtige christelijke muziek verkrijgbaar die je kan helpen om je op God te richten en je angst en vrees bij Hem te laten. Het kan ook helpen om te luisteren naar goede christelijke predikers en leraars.

▪       PLEZIER – Indien enigszins mogelijk doe iets waaraan je plezier beleeft. Het is goed om regelmatig wat ontspanning te krijgen. Breek er even tussenuit. Verzet je zinnen en heb wat plezier.

▪       PRAAT – met iemand. Houd al je angst en vrees niet voor je. Het kan een grote opluchting zijn om je zorgen met iemand te delen – een vriend, familielid, voorganger of raadgever. Als vrees en angst in je hoofd blijven malen, plan dan wekelijks een gesprek met iemand daarover.

▪       ACTIE ONDERNEMEN – Als er iets praktisch en verstandigs is dat je kunt doen om het probleem te verlichten of om nodeloos gevaar te omzeilen, onderneem dan actie. Laat het er niet bij zitten. Talmen verhoogt doorgaans je angst.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.


Bestel het boek

Bestel