Week 7 - bavariaman vs. metroman

Verschillende uitersten in mannelijkheid. Aan de ene kant de Bavariaman: losgerukt van hun dagelijkse sleur en af  gaan op het avontuur. Aan de andere kant de Metroman: de man die zijn oksels en borsthaar scheert en een legio aan verzorgingsproducten heeft. Wie ben jij? Daar gaat week 7 over. 

Twee voorbeelden van de beide uitersten.

Het tijdschrift Businessweek ontwikkelde een test waaruit je iets kunt afleiden over het type man dat je bent. Misschien leuk om eens te doen en over door te praten. Hier vind je de link.

De 4e Musketier organiseert een paar keer per jaar karakterweekenden: drieënhalve dag de ruige natuur in om krachten te meten met jezelf, elkaar en God.

Metroman vs Bavariaman

MAN quote hermanHerman Wegter ventileert in MAN over diverse onderwerpen zijn mening. Scherp, met humor en gevat komt hij tot de kern van het onderwerp. In week 7 gaat het over de Metroman en de Bavariaman. Het zijn twee totaal verschillende stereotiepe mannen die in reclames worden neergezet. De een komt los van zijn leven dat een sleur is geworden, scheurt het dure overhemd stuk en gaat het avontuur en gevecht aan. Dat is pas het echte leven. De andere boodschap is dat succes samenhangt met aantrek- kelijkheid en geliktheid. Als dat geregeld is, haal je alles (geld, werk, vrouwen, macht) uit het leven.

Wat voor man ben jij? Zijn wij uberhaupt in stereotiepe hokjes te plaatsen?


Bestel het boek

Bestel